Karaman Devlet Hastanesinde 1.000. Anjiyo Yapıldı.
Yaklaşık bir yıl önce Karaman Devlet Hastanesinde hizmete giren Koroner Anjiyografi Ünitesinde bininci hastaya anjiyo yapıldı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ahmet Yılmaz ve ekip arkadaşları tarafından kalp ve damar hastası olan 66 yaşındaki G.K, yapılan işlem sayesinde hasta sağlığına kavuştu.
Konuyla ilgili açıklama yapan Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu haftanın 7 günü 24 saat hizmet veren koroner anjiyo ünitesinde kalp krizi vakalarına her an müdahale edildiğini belirterek, anjiyo ünitesinin açılmasıyla ilimizdeki kalp krizi nedeniyle gerçekleşen ölüm ve sonrasında gelişen kalp yetmezliği oranları ile bunlara bağlı uzun dönem sorunlarının ciddi olarak azaldığını ifade etti.
Anjiyo ünitesi açılmadan önce kalp krizi vakalarının Konya başta olmak üzere büyük merkezlere sevk edildiğini hatırlatan Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu “ 112 ile yapılan sevklerimizin % 40’ı kalp krizi vakalarından oluşuyordu. Pek çok hasta nakil sırasında hayatını kaybederken birçok hasta da tıkalı damarları ile yolda kaybedilen süre nedeniyle tam olarak eski sağlığına kavuşamıyordu. Oysa şimdi Ünitemizde yaklaşık 10 hastaya bilekten veya kasıktan koroner anjiyografi yapılıyor” dedi.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Fesçekoğlu bugüne kadar çoğunluğunu kalp krizi vakaları gibi yüksek riskli hasta grubunun oluşturduğu, yaşları 24 ila 89 arasında değişen pek çok hastanın anjiyo, balon ve ilaç kaplı stent tedavileri ile sağlığına kavuşturulduğunu açıkladı. “ Tıbbi malzeme türü ve stok açısından çevre illerdeki anjiyografi ünitelerinden oldukça ileri olan ünitemizde birçok yaygın damar hastası ve çatal damar hastası koroner bypass işlemine gerek kalmadan tedavi edilebilmiştir. “ şeklinde konuştu.
Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu açıklamasına şöyle devam etti:
“ Bugün 1.000. anjiyonun gerçekleştirildiği ünitede görev yapan başta uzman hekimlerimizi ve diğer sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyorum. Yakın zamanda hizmete girecek olan ve yine ülkemizde çok az merkezde olan damar içi ultrasonografik görüntüleme cihazı (IVUS) ile hem damar içindeki plağın yapısı hem de işlem sonrasında stentin yerleşimi çok daha net değerlendirilip uzun dönemde işlem başarısı daha da artacaktır.”
Karaman Devlet Hastanesi Kardiyoloji kliniği ve Koroner anjiyografi Ünitesi çalışanları tarafından 1.000. anjiyonun kutlaması yapıldı.