Ermenek ve çevre ilçelerdeki AÖF Öğrencileri’nin isyanı!

0

Bu güne kadar Ermenek ve çevre ilçelerde eğitim gören yüzlerce AÖF (Açık Öğretim Fakültesi) öğrencileri yıllardır sınavlara girmek için Karaman, Alanya ve Konya’ya gitmek zorunda kaldılar.

Gerek zaman, gerekse zamlanan yakıt maliyetlerinin ardından sınavlara gidip gelmek için maddi anlamda çok zorlanan öğrenciler, artık eğitime ‘devam mı yoksa tamam mı’ noktasına geldiler.

Bu sorunun çözümü için, sınavların Ermenek’te yapılabilmesi amacıyla imza kampanyası başlatan öğrencilerle ile yaptığımız görüşmelerde sorunun önemi ve aciliyeti ortaya çıkıyor.

Öğrenciler: ”bir sınava gidiş gelişimizin maliyeti artık 1.000 TL’yi buluyor. Bizler zaten hem çalışıp hem de eğitim almak zorunda olan insanlarız. Günlük geçim sorunlarımızın yanı sıra bir de sınavlara gidiş gelişlerin maliyetini karşılayamaz hale geldik. Bir çoğumuz sınavlara giremez hale geldik. Yetkililerden, sınavların Ermenek’te yapılabilmesi için destek istiyoruz. Bu sadece Ermenek’in sorunu değil aynı zamanda Başyayla, Sarıveliler ilçelerinin de sorunu” dediler.

Başta Karaman Valiliği ve Ermenek, Sarıveliler, Başyayla Kaymakamlıkları olmak üzere yetkililerden, Nisan ayında yapılacak sınavlara kadar sorunun acil bir çözüme kavuşturulmasını isteyen öğrenciler, ”geleceğimiz bir anlamda bu çabaya bağlı” dediler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz