KARAMAN MÜFTÜSÜ

Benim bildiğim “Karaman Müftüsü ya da Karaman Müftülüğü ” diye bir müftü ya da kurum yoktur. Olması gereken “Karaman İl Müftülüğü” ya da müftüsü olur..
Karaman İlinin Müftüsü Sayın Nuri Değirmenci yi daha önceki bir iki yazımda uyarmıştım. Muhterem, çevreden gelen eleştirilere kulak verip kurumundaki eksiklikleri gidereceği yerde, okullarda görevi dışı alanlarda etkinlik yapmayı seviyor.
Öyle anlaşılıyor ki Sayın Değirmenci eleştirilerimizi ve ikazlarımızı dikkate alma gereği duymamış. Bir defa daha çok uzaklardan görebildiklerimiz özet olarak şöyle bir yazalım:
Karaman İl Müftülüğünün internet sitesine girince “ Karaman Müftülüğü” yazar, Hâlbuki diğer illerin internet sitelerinde örneğin İstanbul İl Müftülüğünün internet sitesine girince “T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul İl Müftülüğü, Konya il müftülüğü internet sitesine girince “ T.C. Konya İl Müftülüğü yazar. Diğer il müftülükleri de böyle bir başlık altında kurumları hakkında bilgi verir.
Bizim Karaman da Sayın Müftü Değirmenci, “ T.C. yi ve İl mefhumunu yok etmiş görünüyor.” Karaman ili internet sitesindeki bazı bilgilerin eksik ve yanlış olduğunu önceki yazılarımda belirtmiştim, bazılarını düzelttiler, bazılarını da ya bilmediklerinden ya da /beceremediklerinden düzeltme yapmadılar. Bunlar nelerdi?
İl Müftülüğü internet sitesinde il merkezine özgü bazı tarihi kalıntılara yer verilirken ilçelerdeki kalıntılara yer verilme-miş. Önceki yazılarımızda yer verilsin istedik.
İl Müftülüğünün sitesinde tarihi camilere yer verilmiş önceki yazımda ayrıntılı olarak yazdığım Ermenek merkez ve diğer kasaba ve köylerdeki tarihi camilere yer verilmemiş. Şimdi de öyle bir değişiklik yok. Buna karşı Karaman merkez köyleri camilerinin isimleri tek tek yazılmış ama Ayrancı, Kazımkarabekir, Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçelerindeki camilerin adı yok. Merkez kasaba ve köylerinin cami adlarını yazarken acaba yasak savmak adına mı bu işler yapıldı? Sayın Müftü nün duyurularını yaptığı resmi internet sitelerine göre Karaman ilinin yarısı yok hükmünde. Aylık toplantılarda yukarıda adını saydığım ilçe müftülerinin bu eksikliği görüp il müftüsünü ikaz etmeleri gerekmez mi? Yoksa kurum içinde kendi kendilerini kontrol eden demokratik bir hava, hoşgörü ile bakılacak bir eleştirisel yapı yok mu?
Karaman İl Müftülüğü internet sitesinde “Basında çıkan yazılar.” başlığı altında
Larende.com, Karamandan.com, Haber.com, Showhaber.com Tarsussevdalıları.net gibi internet haber gazetelerinin isimleri var. Ama her nedense;
Karamının Sesi , Yeşil Ermenek, Ermenek Haber, Ermenek Gündem, Başyayla Haber, Sarıveliler Haber… gibi internet sitelerine yer verilmemiş.
Bizim yakından bildiğimiz internet siteleri İl müftülüğünü bağlamıyor. Öyle anlaşılıyor ki, Sarıveliler, Başyayla ve Ermenek ovada da Kâzımkarabekir, Ayrancı Sayın İl Müftülüğü nazarında yok hükmünde, zaten internet sitesinin başında da “Karaman Müftülüğü “ yazar Merkez ve köyleri hariç diğer yerleşim alanları Sayın Müftü nün etki alanının dışında kalıyor.
Sayın Değirmenci, bu yapılanlar görev eksikliği mi, savsaklama mı yoksa ayırımcılık mı?
Yapılması gereken İl Müftülüğünün resmi internet sitesindeki eksikleri ve hataları düzeltmesidir. Tarihi camilere ilk planda sahip çıkacak olan il müftülüğüdür. Ben Sayın il Müftüsü Nuri Değirmenci nin bu konularda duyarlı olduğunu tüm uyarılarımıza karşı düşünemiyorum. İki üç yıldır çarşı içindeki Ermenek Sipas Cami ibadete kapalı, onarılmayı bekliyor. Sayın müftü ilgili yerlere bu konuda kaç defa yazı yazdı, ilgili makamları bizzat kaç defa uyardı bilinmiyor.

Öyle anlaşılıyor ki, Karaman Valiliğinde basını ve internet sitelerini takip eden, izleyen görevli arkadaşlar il müdürleri ile ilgili yazıları Sayın Vali Murat Koca ya ulaştırmada sansür uyguluyorlar.15.11.2013

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram