Yeni Hükümet Konağı Tamamlandı

0

İki kez ihale edilen ve 15 Mayıs 2012 günü inşaat ruhsatı alınarak yapımına başlanan Ermenek yeni Hükümet Konağı inşaatı genel olarak tamamlandı.
İlçemiz müteahhitlerinden Hüsamettin Dökmeci tarafından yapılmakta olan Hükümet Konağı binasında bazı izalasyon kaplamalarına ve sıva işlemlerine devam edildiği ve binanın önümüzdeki günlerde tesliminin yapılacağı öğrenildi.
718 M² alana oturumlu 8 kat üzerine inşaa edilen binaya başta Ermenek Kaymakamlığı olmak üzere Kaymakamlığımıza bağlı kurumlar taşınacak. Şu anda ilçe merkezimizin değişik yerlerinde geçici olarak hizmet vermekte olan kurumlarımızın bir araya gelmeleri ile vatandaşlarımızın da hizmet almalarında büyük kolaylıklar sağlanacak.
Bu güzel hizmetin başlaması ile birlikte sık sık dile getirdiğimiz önemli bir sıkıntıda beraberinde gelecek. Kültür Merkezi inşaatından bu yana dikkat çektiğimiz otopark sorunu. Bu bölgede konut sayısının fazla olması münasebeti ile otopark sıkıntısı yaşanırken şimdi 8 katlı bir kurum binasının hizmete girmesi ile birlikte yaşanacak sorunları siz düşünün.
Önümüzdeki günlerde açılacak olan ve muhtemelen de Ermenek Sıla Şenliklerinde açılması beklenen yeni Hükümet Konağı binasında çift yönlü sayaçla gün ışığı ve güneş ışığından enerji üretecek olan fotovoltaik sistemle elektrik üretimi de yapılacak. Bu yolla bina elektrik üretimi yapacak. 40 Kwp’lik elektik üretiminde fazla gelen enerji MEDAŞ’a satılacak ya da elektrik üretimi yeterli olmadığında MEDAŞ’tan elektrik satın alacak.
Yeni Ermenek Hükümet Konağı’nın şimdiden ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz