Ermenek Devlet Hastanesi’nin neresinde hasta memnuniyeti?

0
You are worth the best quality cheape replica watches uk online with low price!
bestuhren.de sticht als spezialisierter Anbieter von Replik-Uhren hervor und konzentriert sich auf den deutschen Markt. Ihre Website präsentiert eine Vielzahl von replizierten Uhren, darunter Rolex, Omega und Breitling, zu erschwinglichen Preisen, exzellenter Produktqualität und erstklassigem Kundenservice.
Best quality replica watches uk is swiss watch brands 1:1 replica fake watch, high-quality swiss movement,
Hastaneden emekli biri olarak temizlik personellerine, veri elemanlarına, yaşam sonu hizmetleri sorumlusu dahil tüm hastane çalışanlarına ara ara sağlık yönetiminin en önemli unsurlarından biri olan “Hasta Memnuniyeti” kursları verilir, anlatılırdı.
HASTA MEMNUNİYETİ: Hastaların; hekimden, sağlık çalışanlarından ve uygulanan tedaviden memnun kalmasıdır.
Sözlerimin başında büyük bir özveri ile çalıştığını
çok iyi bildiğim Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Rıdvan Tunç ve hasta memnuniyeti kurallaırna uyarak çalışan sağlık çalışanlarımızı tenzih ederek yazıyorum.
Hemen hemen her gün hastanenin birçok bölümünden haklı yönlerinden şikayetler elimize gelmekte. Her zaman yeterli doktorların bulunmaması, atamalarda tercih edilmeme sebepleri olmaması adına, Ermenek Devlet Hastanemiz zarar görmesin diye konuları ya hastane yönetimine ya ilçe teşkilatına ya da büyük şehirlerdeki yetkili kişilere bildirdik. Sayfalarımızda paylaşmadık. (Bilenler çok iyi bilir)
Ama gördüğümüz, duyduğumuz ve şahit olduğumuz birçok kul hakkına giren ukala ve şımarık tavırları içerisinde hasta psikolojisini bilmeden çalışan kişiler var. Bugün yaşadığım bir olay. Sabah saat yaklaşık 10.20 dahiliye polikliniğinden sıra almışım. Şeker hastası olduğum için kan tahlili yaptıracağım, aç geldim. Kanı verip bir şeyler atıştırıp İlaç kullanmam lazım. Tansiyonum düşüyor, gözüm kararıyor, ayakta duramıyorum. Şeker hastaları bu durumu iyi bilir. Veri elemanına durumu anlatıyorum, sadece kan tahlili raporlu ilaçlar için diyorum. Bekleyin sıranız gelince, tamam kimsenin hakkını yemeyelim. Benden sonra gelen 3 hastayı çağırın o da güzel. Saat 11.30 olmuş bize sıra daha idareden birini arayarak anca geldi. O da benden sonra sanırım başka hasta olmadığı için. İçeri girip çıkmam güvenlik kameralarından bakılabilir bir dakikayı bulmadı. Onu da geçtik, hakkımızı aramaya kalkınca yüksek sesle bağırmayla, kimlere şikayet edersen et cevabını aldık. Yani hasta memnuniyetini fazlasıyla, yaşadık. Allah’tan ramazan ayında saat 11.30′ da kaplama düşen bir dişimin yapıştırma işini bu saatte yapamayız öğleden sonra gel deyip toplam dokuz dakika süren bir işlemle dişimin yapıştırılması gibi öğleden sonra gel diyecekler sandım. Benim için sıkıntı yok gider arkadaki mezarlıkta hemen hemen hepsi tanıdığım mezar, mezar gezer fatihalarıı önceki gibi okur, dualarımı eder vakti doldururum. Ya bir işte çalışanlar, köyden kentten gelenler ne yapsın?
Neyse artık duymadım, görmedim, bilmiyorum yok. Hasta memnuniyetini yaşayana kadar yazacağız. Ama birileri yukarıda da yazdığım gibi hastane idaresine, özveri ile çalışan diğer arkadaşlarına, arkalarına aldıkları siyasilere ve partilerine çok büyük zararlar veriyorlar. Bırakın hastanenin başhekimi, müdürü, idarecileri, doktorları var. Bırakın bu insanlar işlerini rahatlıkla yapsınlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz