Ermenek’te hafta sonu SIV Eğitimi yapılacak

0

Ermenek semaları yeniden renklenecek!

Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü eğitmen ve öğrencileri bu hafta sonu 18-19-20 Ekim tarihleri arasında pilot adaylarına ‘SIV Eğitimi’ (Risk Eğitimi) vermek için ERDOK’un (Ermenek Doğa Sporları Eğitim Kültür ve Turizm Kulübü)  ev sahipliğinde Ermenek’e geliyor.

SIV Eğitimi nedir?

Yamaç paraşütü pilot eğitiminin son aşaması olan bu süreçte pilot adaylarına acil bir durumla karşılaşmaları sırasında ne yapmaları gerektiği öğretilir. Uçuş esnasında karşılaşılabilecek olası bir kanat kapanma durumunda pilotun doğru kontrolleri yapması ve gerekli tedbirleri alması amacıyla üst düzey pilotaj eğitimi olan bu süreç genellikle su üzerinde yapılır. Daha önceki uçuşlarda Ermenek Turkuaz Gölü’nün bu eğitim için çok uygun olduğunun belirlenmesi üzerine Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü bu yılki eğitimini Ermenek’te yapmayı planladı.

ERDOK ve Akdeniz Yamaç Paraşütü ve Adrenalin Sporları Kulübü iş birliği ile gerçekleşecek bu eğitim 18-19-20 Ekim’de Ermenek’te yapılacak.

ERDOK tarafından yapılan açıklamada bu tarihlerde yamaç paraşütü uçuşu yapmak isteyen hemşeri ve konuklarımızın Yağmur Değerli’ye (instagram üzerinden @dgrliygmr) isimlerini yazdırmaları, talep sayısının yeterli olması durumunda aynı tarihlerde özel bir pilot getirtilerek uçuç başı 2.000 TL’ye Firan Kalesi’nden tandem uçuşları yapılabileceği bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz