Su ürünleri üretimini geliştirmek için yapılan balıklandırma faaliyetleri ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Sektörün geliştirilmesi, milli ekonomiye katkısının arttırılması, istihdam imkanları sağlanması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İl Müdürlüğünce göletlerimizi balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu bağlamda Su Ürünleri Geliştirme Projesi kapsamında Karaman İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Ermenek Tekeçatı ve Sarıveliler göletlerine toplam 40 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.
Konu hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Tüm dünya ülkelerinde ve ülkemizde giderek artan nüfus ve buna paralel olarak ortaya çıkan protein açığını kapat-mak ayrıca milli menfaatlerimizin korunmasını sağlamak amacıyla deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının muhafazası, uygun av potansiyelinin belirlenmesi, ekono-mik değeri yüksek su ürünlerinin modern teknoloji uygulamalarıyla üretiminin arttırılması, sürdürü-lebilir bir balıkçılık için zorunlu görülmektedir. Bu kapsamda balıklandırma çalışmaları ile su ürünleri yönünden iç su kaynakları-mızın rasyonel bir şekilde değerlen-dirilmesi, zengin bir protein kaynağı olan balığın gıda olarak insanlara daha fazla sunulmasını sağlamak üzere, Antalya Su Ürünleri Araştır-ma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü-Kepez Ünitesinde üretilen Aynalı Sazan, Pullu Sazan ve Alabalık yavruları ile rezervuar-ların özelliklerine göre balıklan-dırma çalışmaları yapılmaktadır.
Su Ürünleri Geliştirme Projesi kapsamında balık nakil kamyoneti ile ilimize getirtilerek, 20 bin adeti Tekeçatı Göletine, 20 bin adeti de Sarıveliler Göletine olmak üzere toplam 40 bin adet sazan balığı yavrusu aynı gün içerisinde bırakıl-mıştır. İl Müdürlüğümüz Balıklandırma çalışmaları dahilinde bu göletlerdeki sazanlar 2 yıl içinde avlanacak büyüklüğe ulaşacaktır.” denildi.