Ermenek ve Çevresi Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı (ERÇEV), tarihi, kültürü, mutfağı, geleneği ve eşsiz doğasıyla herkesin gönlünde taht kuran Ermenek’i özgün fotoğraflarla belgelemek, fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf amatörlerini desteklemek, Ermenek turizmine katkı sağlamak ve geleceğe görsel bir miras bırakmak amacıyla “Ermenek” konulu 3. Fotoğraf Yarışması’nı düzenliyor. Yarışma, Ermenek Belediyesi, Selçuk Ecza Deposu, Keskin Color, Glana Cosmetics, Polat Madencilik, Arın İnşaat, Clean Bungalov Otel ve Hasip Pektaş tarafından destekleniyor.
Yarışmanın Koşulları:
- Yarışmaya, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılar katılabilir.
- Katılımcılar en fazla 5 (beş) adet fotoğraf ile yarışmaya katılabilir. Daha önce ödül almış, sergilenmiş veya bir yerde kullanılmış fotoğraflar kabul edilmez. Fotoğraflar, kontrol edildikten sonra seçici kurula sunulacaktır.
- Fotoğrafların orijinal hali korunmalıdır. Renk, keskinlik, kontrastlık ve benzeri işlemler yapılmamalıdır.
- Yarışmada ödül, mansiyon ve sergileme alan fotoğrafların yayın, kullanım ve sergileme hakkı ERÇEV’e ait olacaktır. Yarışmaya katılmak, bu kuralı kabul etmek anlamına gelir.
Yarışmanın Amacı:
Ermenek’in doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini fotoğraflarla ölümsüzleştirmek ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak hedefleniyor. Ayrıca, fotoğraf sanatına ilgi duyanları teşvik etmek ve Ermenek’in tanıtımına katkıda bulunmak da yarışmanın önemli amaçları arasında yer alıyor.
Destekleyen Kuruluşlar:
Yarışma, Ermenek Belediyesi başta olmak üzere, Selçuk Ecza Deposu, Keskin Color, Glana Cosmetics, Polat Madencilik, Arın İnşaat, Clean Bungalov Otel ve Hasip Pektaş gibi kuruluşlar tarafından destekleniyor. Bu iş birlikleri, yarışmanın daha geniş kitlelere ulaşmasını ve başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor.
Son Başvuru Tarihi ve Detaylar:
Yarışmaya katılmak isteyenler, fotoğraflarını belirtilen koşullara uygun olarak hazırlayıp göndermelidir. Son başvuru tarihi ve detaylı bilgi için ERÇEV’in resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.
Ermenek’in güzelliklerini fotoğraflamak ve bu yarışmada yer almak isteyen tüm fotoğraf severler, ERÇEV’in düzenlediği bu etkinliğe katılarak hem sanatlarını sergileme hem de Ermenek’in tanıtımına katkıda bulunma fırsatı yakalayabilirler.