Turizm Cenneti alevlere teslim
Antalya'nın Manavgat ilçesinde, 4 ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler, yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Böylesi hiç olmamıştı, 4 bölgede başlaması düşündürücü" diye konuştu.

Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangının ilçe merkezine indiğini söylerken, Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit ise “Görülmemiş bir şey. Çok üzücü. Bugüne kadar böyle bir şey görmedim. Yangın evlere ulaştı, yaralılar var’ dedi. Öte yandan, Manavgat Devlet Hastanesi ise boşaltıldı.
Yangın Yerleşim Yerlerine Sıçradı
Bölgede çok sayıda kişiye ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına, havadan ve karadan da müdahaleye başlandı. Yangın, bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da yayıldı.
Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale
Bölgeyi tamamen duman kaplarken, yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere müdahale ediliyor.
sözcü