Sayın Valim

Konu: İl Müdürlerimizden Bazılarının İşlerini Eksik Yaptıkları Hakkındaki Tespitlerimidir.

Sayın Valim,
27 Mart 2013 tarihli Yeşil Ermenek gazetesinde “ Karaman İli Böyle Yönetiliyor ?“ başlıklı yazımda 14 tane il müdürümüzün işlerini vekâleten yürüttüğünü yazmıştım. Birini  atlamışım. On dört değil on beş tane il müdürü vekâleten görev yapıyor.
 
Vekâleten iş yapan müdürlerimizin alt kademeye ne kadar söz geçirip devletin işlerini yürüttükleri sizlerin takdiri olmakla birlikte bizler de vatandaş olarak bazı gözlemlerimizi aktarmakta fayda mülahaza ediyoruz.

 
 
14.11.2012  tarihli Yeşil Ermenek gazetesi , Ermenek Taşeli Haber, ermenek haber internet sitelerinde yayınlanan yazımda , “ Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Ne İş Yapar ? “ adı altında bir yazı yayınlamış ve Sayın Müdürün yapması gereken işleri haddimiz olmayarak hatırlatmıştık. Ama içinde bulunduğumuz “Turizm Haftası’na kadar Taşeli Yöresi’nde bir etkinlik gösterip uyarılarımızı dikkate almadılar.

 

 
 

 

 
 

 

 
Aynı şey İl Müftülüğü için de geçerli, Yeşil Ermnek gazetesi ve Taşeli Haber, ermnek haber sitelerinde  yayınladığımız “ İl Müftümüz Sayın Nuri Değirmenci’ye Toplumsal Mesajımızdır “  başlığı altında yazdığımız yazı ile ilgili şikâyetlerimiz üzerine hiçbir eğilme bir düzeltme çabasına girmemişlerdir. Müftülüğün internet sitesinde de ilin bir yarısı yok hükmündedir. Ermenek Merkez’deki Sipas Camisi iki yıldır kapalıdır. Cemaat namaz kılacak yer bulmakta zorlanmaktadır. Sayın Müftünün bu konuda üst makamları uyarmaması bir görev ihmalidir.

 

 
Cami müştemilatlarının da çevresi temizlik konusunda dikkat edilmesi gereken önemli yerler olduğunu yazdık.

 

 
 

 

 
Yine “Taşeli Turizmi ve Tuvaletler” ile ilgili yazılarımız, çoğu kurumları ilgilendirdikleri hâlde, ilgili yöneticiler tarafından çözüm için bir çaba gösterilmemiştir. Bildiğiniz gibi Türkiye’deki iç turizm benzin istasyonlarındaki tuvaletlerin ıslahı ile bir noktaya gelmiştir.

 

 
 

 

 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün internet sitesinde “ Toplumda turizm konusundafarkındalığı artırmak, turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası  kutlanmaktadır.” deniliyor. Lakin bu kutlamaların Taşeli Yöresi’ndeki ilçelere  bir yansıması olmadı.  Bu ilçeler nazarında Turizm Haftası  yok hükmünde midir? Yoksa İl Müdürlerimiz tarafından bu ilçeler yok hükmünde midir?  İlimiz merkezinde “Turizm Haftası “ belirli bir program dahilinde kutlandı, ama Taşeli ilçelerinde kutlanmadı, Ayrancı ve Kazımkarabekir’in kutlayıp kutlanmadığı hakkında bir fikrimiz yok. Biz biliyoruz ki “ Turizm Haftası “  okullarda da kutlanır. Bizim müfredatımızda bu vardır. Eylül ayı başında öğretmenlerimiz bunun ne zaman işleneceğini bildiklerinden iş takvimlerine koyarlar. Taşeli’nde gerek eğitim kurumlarından gerek sivil toplum örgütleri ve turizmciler tarafından böyle bir etkinlik düzenlenmedi.

 

 
Karaman ilimizin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü internet sitesinde Taşeli görselleri ile ilgili bir tane obje bulamazsınız. Nitekim bu yıl kutlanan Turizm Haftası ile de ilgili bir etkinlik yoktur. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ne iş yapar doğrusu bilemiyoruz.

 

 
Karaman İl Turizmi Etkinliğinin  Çeşmeli Kilise ile  Tartan Evi arasındaki mekânlarda yapılan etkinliklerle sınırlı kalması yeterli değildir. Taşeli Yöresi’nin Turizm Haftası etkinliklerinin dışında pasif olarak kalması, bırakılması geleceği yayla, kayak, su sporları, yamaç paraşütü,av …tarih, kültür,mağara   turizmi gibi konularda potansiyeli olan yöreyi ihmal etmek büyük bir görev eksikliğidir.

 

 
İl müdürlerinin internet sitelerinde Taşeli Yöresi İliçlerinin zenginlikleri kesinlikle yansıtılmıyor. İl algısı çok eksik ve yanlış. Müdürlerimiz kızmasınlar ama il olarak yalnız Karaman merkez ilçeyi internet sitelerinde gösteriyorlar. İlimiz Karaman’ın bir yarısını yok saymak vahim bir olaydır.

 

 
Valilik internet sitesi haricindeki hiçbir sitede Ermenek Baraj Gölü daha yansıtılmış değildir. Size bağlı olmasa da KMÜ, Karaman ilinin Taşeli ilçelerini ve Karaman  merkezin Bucakkışla tarafındaki dağ köylerini görmüyor. Bu konuda bilimsel bir çalışmaları yok. Bucakkışla Köprüsü, tıpkı Ermenek Barajı altında kalan Görmel Köprüsü gibi literatüre geçen önemli köprüler arasında yer alır.

 

 
Önümüzdeki günlerde Dil Bayramı Etkinilikleri kutlanacak, geçen yıl bu etkinilkler nedeni ile 1 milyon 250 TL civarında harcama yapıldı. Bayrama konu olan Mehmet Bey’in bulunduğu ilçe merkezine ve köyüne bu harcamalardan 25 kuruş harcanmadı, gelmedi, gönderilmedi. İlimizde eşitlik ve gerçekçilik ilkesi karar vericiler tarafından hep göz ardı edildi.

 

 
Sonuç olarak, il yöneticilerimiz ve  il müdürlerimiz Taşeli Yarımadası içinde kalan il toprakları hakkında çok fazla bir bilgileri ve görgüleri yok. Bu yöredeki doğa güzelliklerini, tarihi varlıkları, bilinmiyorlar ve tanımıyorlar. Karaman merkez medyası da bu Yöre hakkında çok fazla bir bilgi vermiyor. Ancak cinayet ve hırsızlık olayları hakkında haberlere rastlayabiliyorsunuz. Kırsal Turizm’den söz eden Rektör Yardımcısı’nın açıklamasından da anlıyoruz ki ilin turizm potansiyeline vakıf değiller. Demeç vermekle basın açıklaması yapmakla bu işler yürümüyor. Eğer bir kurulun ve etkinliğin başında olacaksan o kurumu ve mekanizmayı çok iyi tanımak gerekiyor. KMÜ yöneticileri kusura bakmasınlar ama Taşeli hakkında yüzeysel de olsa bir bilgiye sahip değiller.

 

 
 

 

 
Dağ köyleri ve Taşeli Karaman Merkez’e yabancı, Karaman Merkez de dağ köylerine ve Taşeli’ne çok yabancı. Bu yabancılığı ancak turizm etkinlikleri ile giderebiliriz. Çok küçük paralarla sadece taşıma ücreti  ile Taşelili öğrencilere Karaman Merkez en iyi şekilde tanıtılabilir. Cuma- cumartesi iki gün Karaman merkezdeki 300-400 öğrenciyi sıfır yatak ücreti ile Taşeli’ndeki  yurtlar barındırabilir. Yeter ki il yönetimindeki ilgili yöneticiler  okulları ve öğretmenleri gezip görmek için   teşvik etsin. Ermenek, Sarıveliler, Başyayla ilçeleri Karaman için Kaf Dağının Arkası’ndaki bir yer değildir. Bir öğrenci için Taşeli’ni gezip görmek yarı yarıya coğrafya dersini halletmek; Hitit, Roma, Bizans, Selçuklu ve Karaman Beyliği tarihini öğrenmek demektir.

 

 
Sayın Valimiz, dileklerimizi dikkate alarak ilgili yöneticileri ve  il müdürlerini uyaracağınızı ümit ediyor, saygılar sunuyorum.

 

 
22.04.2013. Hasan ŞİMŞEK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Eklenenler

author

Emma Hayes

There I was in a hot yoga studio with plenty of bright natural light and bending myself into pretzel like positions for the very first time.

instagram