Ermeneklilerin üç yıldır hasretle beklediği kar nihayet bölgeye yağdı ve Ermenek Bozdağ Kayak Merkezi sezonu açtı. Ancak ilan edilen fiyatlar, özellikle gençler ve dar gelirli vatandaşlar için kayak keyfini adeta “erişilmez” hale getirdi.
Bölgenin tek kayak pistine sahip olan merkezin açılışı, kar sevincini yaşatsa da, talep edilen ücretler büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Merkezde bir kez kayak yapabilmek için gerekli olan temel ekipman kiraları ve telesiyej kullanım bedelinin toplam 800 TL olarak belirlenmesi tepki çekti.
Açıklanan fiyat listesine göre; kayak takımı kirası 350 TL, kask kirası 150 TL ve telesiyej kullanım ücreti ise 300 TL olarak uygulanacak. Bu rakamlar, özellikle kayak yapmayı dört gözle bekleyen Ermenekli gençlerin ve ailelerinin bütçesini zorluyor.
“Üç yıl sonra kar yağdı, merkez açıldı ama kayabilene helal olsun!” şeklindeki yaygın söylem, sosyal medyada ve sokaklarda dillendiriliyor. Vatandaşlar, bu ücretlerin kayak sporunu yalnızca belirli bir kesimin yapabileceği bir aktivite haline getirdiğini ve gençlerin bu spora olan ilgisini, erişimini kısıtladığını ifade ediyor.
Uzun bir aradan sonra gelen kar sevincinin, yüksek maliyetler yüzünden buruk bir hal alması dikkat çekiyor. Bölge sakinleri, yetkililerden veya işletmeden, özellikle yerel halka ve gençlere yönelik indirimli tarifeler gibi çözümler üretmesini bekliyor.

