İş Makinesinin Altında Kaldı.Hayatını Kaybetti
İŞ MAKİNESİNİN ALTINDA KALDI Olay 22 Eylül 2017 günü 12

Ermenek HES Şantiyesinde İş Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Karaman’ın Ermenek ilçesi ile Mersin’in Gülnar ilçesi sınır hattında yer alan HES Trafo Merkezi inşaat sahasında 22 Eylül 2017 tarihinde meydana gelen trajik iş kazası, bölge kamuoyunda derin bir üzüntüye yol açtı. Şantiye alanında gerçekleşen olayda, 1979 doğumlu Mahmut Türedi, bir iş makinesinin altında kalarak yaşamını yitirdi.
Olayın Gelişimi ve İlk Bulgular
22 Eylül 2017 günü saat 12.00 sularında meydana gelen olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma neticesinde, kazanın oluş şekli hakkında çarpıcı detaylara ulaşıldı. İşletmeye ait yemekhane bölgesindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, maktul Mahmut Türedi'nin söz konusu iş makinesini çalıştırmak amacıyla aracın altına girdiğini tespit etti.
Yapılan teknik incelemeler sonucunda, şahsın iş makinesine "düz kontak" yöntemiyle müdahale etmeye çalıştığı belirlendi. Olay yerinde ve maktulün üzerinde yapılan ilk incelemelerde, düz kontak işleminde kullanıldığı değerlendirilen kırmızı renkli bakır bir kablo ele geçirildi.
İdari ve Adli Soruşturma Süreci
Olayın ardından bölgeye intikal eden güvenlik güçleri, şantiye sahasında geniş çaplı bir inceleme başlattı. Soruşturma kapsamında, olayın gerçekleştiği bölgenin idari sınırları üzerinde yapılan hassas ölçümler, kazanın karmaşık bir yetki alanında yaşandığını ortaya koydu.
Yapılan tespitler sonucunda; şantiye ve yemekhane binalarının Ermenek ilçesi sınırları içerisinde yer aldığı, ancak maktulün cansız bedeninin ve iş makinesinin bulunduğu noktanın Gülnar ilçesinin sorumluluk sahasında olduğu anlaşıldı. Bu durum üzerine, Ermenek Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gülnar adli makamları ve Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli bir çalışma yürüttü.
Soruşturmada Gözaltılar ve İncelemeler
Olayla doğrudan veya dolaylı bağlantısı olduğu değerlendirilen şantiye şefleri ve olay günü kepçeyi kullandığı tespit edilen bir şüpheli dahil olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın derinleştirilmesi amacıyla şantiyede görevli tüm personelin parmak izleri alınarak kriminal incelemeye gönderildi.
Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları tamamlandıktan sonra, maktulün naaşı ve gözaltına alınan 4 şüpheli ile 2 tanık, gerekli işlemlerin yapılması ve hukuki sürecin yürütülmesi amacıyla Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Ermenek ve çevre bölgelerde faaliyet gösteren şantiyelerde iş güvenliği önlemlerinin önemi, bu acı olayla bir kez daha gündeme geldi.
Not: Bu içerik, 22 Eylül 2017 tarihinde gerçekleşen olayın resmi kaynaklara dayanan verileriyle hazırlanmış olup, geçmişe dönük bir bilgilendirme niteliği taşımaktadır.