Mustafa Kemal Atatürk Şehir Stadı İle ilgili Yapılan Anket Sonuçlandı
ERMENEK HALKI ATATÜRK DEDİ ERMENEK HALKI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK DEDİ

Ermenek’in Yeni Stadında İsim Kararı: Halkın Tercihi "Mustafa Kemal Atatürk" Oldu
Ermenek ilçemizin spor altyapısını güçlendirmek ve gençlerimize daha modern imkanlar sunmak amacıyla yapımı tamamlanan yeni şehir stadyumunun ismi, uzun süredir bölge halkı arasında merak konusuydu. ErmenekinSesi olarak, halkımızın nabzını tutmak ve yerel değerlerimize olan bağlılığı yansıtmak adına başlattığımız kapsamlı isim anketi nihayet sonuçlandı. Toplam 1.868 vatandaşımızın katılım sağladığı anket, Ermenek halkının ortak kararını gözler önüne serdi.
Ermenek Halkı "Mustafa Kemal Atatürk" İsmi Üzerinde Birleşti
Gerçekleştirilen dijital anket çalışması, bölge halkının Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini yeni stadyumda görme isteğini net bir şekilde ortaya koydu. Katılımcıların büyük bir teveccüh gösterdiği "Mustafa Kemal Atatürk" ismi, en yakın rakibine ciddi bir fark atarak listenin zirvesine yerleşti.
Anket Sonuçları ve Detaylı Oy Dağılımı
Ankete katılan 1.868 kişinin tercihlerine göre oluşan sonuçlar şu şekildedir:
- Mustafa Kemal Atatürk: %52 (965 Oy)
- Lütfi Elvan: %42 (790 Oy)
- Karamanoğlu Mehmetbey: %5 (100 Oy)
- Ahmet Keleşoğlu: %1 (7 Oy)
- Emin Hami Bey: %1 (6 Oy)
Bu sonuçlar, Ermenek halkının hem milli değerlere olan bağlılığını hem de ilçemizin gelişimine katkı sağlayan isimlere karşı duyduğu vefayı simgelemektedir.
Bakan Lütfi Elvan'dan Destek Mesajı
Stadyum ismi konusundaki tartışmalara son noktayı koyan gelişme ise, bölgeye yaptığı ziyaretler ve hizmetlerle tanınan Bakan Lütfi Elvan’ın açıklamaları oldu. Ermenek’te gerçekleştirdiği bir konuşma sırasında stadyumun isimlendirilmesi konusuna değinen Bakan Elvan, halkın iradesine duyduğu saygıyı vurguladı.
Bakan Elvan, stadyuma "Mustafa Kemal Atatürk" isminin verilmesinin kendisini de oldukça memnun edeceğini ifade ederek, bu yöndeki taleplerin değerlendirilmesi hususunda gerekli talimatları verdiğini belirtti. Devletin üst kademesinden gelen bu olumlu yaklaşım, Ermenek halkı tarafından büyük bir takdirle karşılandı.
Ermenek Sporu İçin Yeni Bir Dönem
Yeni stadyum, sadece bir bina veya spor alanı değil, aynı zamanda Ermenek’in sosyal hayatının kalbi olma potansiyelini taşıyor. "Mustafa Kemal Atatürk" ismini taşıyacak olan bu tesisin, geleceğin sporcularını yetiştirirken aynı zamanda ilçemizin gurur kaynağı olması bekleniyor. ErmenekinSesi olarak, halkımızın demokratik katılımıyla belirlenen bu ismin, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.
Haberimizle ilgili daha önceki gelişmeleri ve Bakan Lütfi Elvan'ın açıklamalarını içeren detaylı bilgiye buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.