İkinci Şehrana Şenliği’nin ardından

2

Geçtiğimiz yıl küçük bir arkadaş gurubu olarak başlattığımız ve bölgemizin önemli bir kültür ve tarih objesi olan şehrana, bandırma ve pekmez kültürünü yaşatmak çabası bu yıl başka bir boyuta evrildi.

Bu yıl şehrana etkinliklerini ulusal bir festivale çevirme düşüncesi ile ERDOK olarak bir proje hazırlayıp Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderdik. Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’ı Ermenek gezisi sırasında ERDOK Konukevi’ne davet ederek kendisine projeyi ve önemini anlattık. Kendisi projemizi ‘’çok beğendiğini ve mutlaka destek vereceklerini’’ söyledi. Ne var ki 4-5 ay süren çabamız bir sonuca ulaşamadı ve çelişkili gerekçelerle ‘destek veremeyeceklerini’ belirttiler.

Ermenek Belediye’sine, Sıla Festivali ile Şehrana Şenliğini birleştirip birlikte yapma önerimiz de kabul edilmedi. Bunun üzerine ERDOK Yönetim Kurulu olarak bu yıl yapmama kararı aldık.

Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu’nun ERDOK Konukevi’ne gelerek şenliğe ara vermememizi, yardımcı olmamız durumunda birlikte yapma önerisine kayıtsız kalamazdık ve öneriyi kabul ettik.

Geçmişte şahsen benim, Atilla Başkan ile yaşadığım tartışma ve sıkıntılar herkesin gözü önünde yaşandı. Ne var ki yaşam felsefem ‘geçmişin olumsuzluklarına takılıp kalarak geleceği kaybetmek’ gibi bir yanlışa dayanmadığı için bu öneriyi reddetmem bana ve ilkelerime uymazdı zaten.

Yalnız önümüzdeki en büyük sorun zaman idi. Zira ‘tamam yapalım’ dediğimizde önümüzde 10 gün vardı ve bizim projemiz 9 günlük ulusal bir festivaldi ve en az 5-6 aylık bir çalışmayı gerektiriyordu. Atilla Başkan ile her şeye rağmen, küçük ölçekli de olsa yapma kararı aldık ve gerek biz ERDOK olarak, gerekse de Ermenek Belediyesi olarak kolları sıvadık.

Sonuçta ne mi oldu?

Bütün eksikliklerine ve aksaklılarına rağmen: Üniversiteli genç kardeşlerimizle Dr. Ahmet Çubukçu tarafından ‘’Bilinçli İnternet Kullanımı ve Dijital Vatandaşlık’’ konulu sohbet toplantısı yaptık. Karaman AFAD İl Müdürlüğü eğitmenlerince 22 hemşerimize ‘Arama Kurtarma’ eğitimi çalışması başlattık. Antrenör Merve Özkan liderliğinde kurulan Ermenek Lisesi Okçuluk Kulübü öğrencileri ile birlikte okçuluk yarışması yaptık, Google Fotoğrafçısı Şaban Civelek liderliğinde Karaman’dan gelen üniversiteli kardeşlerimizle birlikte ‘Fotosafari’ yapıp Ermenek’in güzelliklerini fotoğrafladık, şehrimizi ziyaret eden Kafkas kardeşlerimizi konuk edip onlarla şarkılar söyleyip dans ettik. Çorba içip bazlama yedik. Cıngıldağa binip bandırma batırdık. Köpük içip pekmez kaynattık. En sonunda da Mersin’den gelen Yamaç Paraşütü Pilotları arkadaşlarımızla Yumrutepe’den çıkış yapıp Mesire Alanı’na inerek Ermenek’te bir ilki gerçekleştirip final yaptık.

Sonuç olarak kendi kişisel çıkar ve penceresinden bakanlara inat ‘öncelikli olan Ermenek’in çıkarlarıdır’ diyerek geçmişe bir sünger çekip yarınlara baktık. Ve bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğim, edeceğiz.

Bütün  eksik ve sorunlarına rağmen bu güzel üç günü yaşamamıza neden olan: Atilla Başkan başta olmak üzere tüm Ermenek Belediyesi emekçilerine, şenliğimize katılarak bizleri onurlandıran: Ermenek Kaymakamı Hacı Kerim Meral’e, Ermenek Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Cafer Kemik’e, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Aynur’a, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Altun’a, Ermenek Gençlik Spor Müdürü Tayyar Kılıçkıran’a, Karaman AFAD yönetici ve eğitmenlerine, Google Fotoğrafçısı Şaban Civelek’e, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Çubukçu’ya, Ankara Ermenekliler Derneği Başkanı Talat Seyhan’a, İyi Parti İlçe Başkanı Kamil Koçdayı’ya, CHP İlçe Başkanı Mustafa Bozcu’ya, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Kemal Sevimli’ye, Ermenek Yüksek Okulu yetkili ve öğrencilerine, Karamanoğlu Üniversitesi Gençlik Liderleri’ne, Okçuluk Antrenörü Merve Özkan’a, Mersin’den kalkıp gelip bir ilki başlatan yamaç paraşütü pilotu hocalarımıza, Mersin Sun TV ekibine, yarışmalarımızın sponsoru POL’S Gıda’ya ve Ali Polat’a gerek şahsım, gerek ERDOK ve gerekse Ermenek adına teşekkür ederim.

Umarım, davetlerimize rağmen haklı ya da haksız gerekçelerle yanımızda olmayan hemşerilerimiz de önümüzdeki yıllarda bu gerekçelerinden arınıp, ‘önceliğimiz Ermenek’ diyerek yanımızda olurlar.

Gelecek on yıllar boyu, bu başlangıcın daha da büyüyerek ‘Ermenek Uluslararası Şehrana Festivali’ne dönüşmesi dileklerimle.

not: önümüzdeki günlerde etkinlik sırasında ermenekinsesi.com olarak çektiğimiz videolardan küçük bir belgesel videosu yapıp yayınlayacağız.

 

 

 

2 YORUMLAR

  1. BİR ERMENEKLİ VEDE ERMENEK SEVDALISI OLARAK KISA SÜREDE BU ŞENLİGİ PLANLAYIP VE YAPTIGINIZ YAPTIGINIZ İÇİN SİZLERİ KUTLUYORUM .ERMENEKTEN YEDİ YAŞINDA AYRILDIM VE ŞU ANDA ERMENEKTE HİÇ AKRABAM YOK AMA GENEDE MUHAKKAK İKİ SENEDE BİR ERMENEKLİ OLMAYAN BİR VEYA İKİ AİLE DOSTUMUZLA ERMENEGİ ZİYARET EDERİZ . İNŞALLAH SENEYE YABANCI DOSTLARIMIZLA BEREBER ŞEHRANA ŞENLİGİNE KATILACAGIZ (BELKİ ÜZÜM ÇİGNEYEBİLİRİZ) SELAM VE SAYGILARIMLA

  2. İyi güzel ama tabiri caizse kendiniz çalıp kendiniz oynadınız. Kendi aranızda uçurduğunuz paraşütün, yaptığınız safarinin, attığınız okun vatandaşa yansıması ne kadar oldu? Havanın bozuk olduğu cumartesi günü her şeyi apar topar yapıp havanın günlük güneşlik olduğu pazar gününe hiçbir şey bırakmamışsınız. Geldik, bomboş geri döndük. Organizasyon çok zayıftı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz